Kokybiška kava namuose

0 138

Patarimai kaip išsivirti skanią kavą namuose

Namuose pasigaminti tokią kavą, kokią pagamina jura kavos aparatai ar kavinėse esantys kokybiški tam skirti prietaisai, atrodo, neįmano, tačiau visuomet galima pasistengti tą padaryti kaip įmanoma geriau. Kavos virimas neskubant tampa lyg ritualas, kurio metu kava išskleidžia savo geriausias savybes ir aromatus, todėl kava būna daug skanesnė. Kadangi nuolat skubame ir neskiriame kavos virimui laiko, geriame paprastą kavą ir mėgaujamės greitai gautu rezultatu.

Norint kokybiškos ir skanios kavos, ją išsivirti galima pasistengti ir namuose. Labai nebloga kava gaunasi ją verdant specialiame kavinuke, kuris būna dviejų dalių ir turi filtrą. Į jį suberiama sumalta kava, o į kitą dalį karštas vanduo, kurį reikia kaitinti. Kai vanduo užverda, garai pasiekia kavą ir vandenyje susikaupia kavos ekstraktas, kuris pasižymi kavos stiprumu. Panašiu principu veikia jura kavos aparatai, todėl tokia kava gaunasi labai skani. Tokią kavą galima virti ir puodelyje, tiesiog reiki turėti specialų filtrą, kurį galima nusipirkti. Kavinukuose kava dažniausiai verdama 6-8 minutes ant silpnos ugnies, tuomet atsiskleidžia visas kavos aromatingumas ir skonis.

Taip pat skaniai paruošiama kava yra keraminiame kavinuke. Taip virta kava gali prilygtu ir jura kavos aparatų paruošiamai kavai. Taip pat gali tikti ir porcelianinis kavinukas. Jis kaitinamas karštu vandeniu, tuomet vanduo išpilamas, o ši procedūra pakartojama keletą kartų kol kavinukas gerai įkaista. Tuomet beriama kava, kuri užpilama verdančiu vandeniu. Kavinuką reikia uždengti ir šiltai laikyti apie 10 minučių. Jei reikia didesnio kiekio kavos, galite virti didesnės talpos puode. Virimo principas panašus, tačiau jį reikėtų pavirti ant silpnos ugnies apie 6 minutes, o po to leisti nusistovėti. Iš puodo kavą galima supilti į patogesnę įkaitintą talpą, iš kurios patogiau būtų pilstyti į puodelius.

Kavą taip pat galima virti užpylus ją ne karštu, verdančiu vandenio, o šaltu. Tokiu atveju ją virti tenka tik iki vandens užvirimo, o tokia kava bus žymiai stipresnė nei verdančiame vandenyje virta kava. Vienintelis taip virtos kavos minusas yra tas, kad kavos skonis nebus toks geras.

Komentarai
Kraunama...