Svarbiausi dalykai, kad patalynė būtų švari

0 134

Patalyne reikia rūpintis ypatingai, vis dėl to tai yra medžiaga, kurioje praleidžiame labai daug laiko. Suaugusieji pataluose praleidžia trečdalį savo gyvenimo, o vaikai vaikiška patalyne naudojasi dar dažniau, priklausomai nuo amžiaus. Negana to, vaikų vaikiška patalynė purvina tampa dar greičiau, todėl svarbu tinkamai ją skalbti, kad neatsirastų bakterijų ar dulkių erkučių.

Kad vaikiška patalynė nebūtų pilna dulkių erkučių ir nepasireikštų jokių alergijų jūsų vaikui, patalynę patartina skalbti bent kartą per savaitę. Kadangi patalynės būna gana didelės, o jas gerai išplauti labai svarbu, kartu į skalbimo mašina nekraukite dar galybės daiktų, kurie tik trukdys skalbimui, o patalynė liks ne tokia švari kokia galėtų būti. Jei žadate patalynę skalbti kartu su kitais rūbais, rankšluosčiais ir panašiais audiniais, reikia dėti lengvus audinius ir panašių spalvų, kitaip patalynė arba rūbai praras savo spalvas ir nusidažys kitomis.

Jei skalbsite medvilninę patalynę galima naudoti bet kurį skalbimo mašinos rėžimą, tačiau visuomet tikrinkite paklodžių etiketes, nes jose būna nurodytas pats geriausias skalbimo variantas, kuris nepažeis paklodės, todėl ji laikys ilgiau. Taip pat atkreipkite dėmesį ar ant patalynės yra rimtų dėmių ar ne – nuo to priklausys skalbimo stiprumas.

Baltas patalynes geriausia skalbti karštame vandenyje, nes jos nepakeis spalvos, o karštas vanduo puikiai dezinfekuos visus įmanomus alergenus, tai ypač svarbu, jei skalbiama vaikiška patalynė, nes vaikai yra jautresni ir labiau linkę į alergijas. Jei patalynė spalvota tuomet geriau ją skalbti šaltame vandenyje, žinoma, jei siekiate išsaugoti naują spalvą kiek įmanoma ilgiau.

Jei skalbimo mašinoje nėra įrengtas atskiras stalčius skalbimo priemonėms, tuomet geriausia skalbiklį pilti į pačią skalbyklę prieš įdedant patalynę, kaip ir kapsules. Tiesa, kapsulės dažnai neištirpsta, todėl gali ištepti patalynę arba ją gali tekti perskalbti, todėl įsitikinkite, kad naudojate kokybiškas kapsules, kurios ištirpsta.

Džiovinti patalynę reikia pagal etiketę, nes per aukšta džiovinimo temperatūra gali suglamžyti ar net sutraukti audinį, tuomet iš vaikiškos patalynės liktų tik nedidelis skudurėlis. Per aukšta temperatūra taip pat turi įtakos patalynės kokybei ir tvirtumui – taip ji susidėvi daug greičiau.

Komentarai
Kraunama...